Szép szigligeti ház

1.jpg
6.jpg
7.jpg

Eladó Strand-közeli 7 Szoba 4 Fürdőszobás 2 Lakrészes Nádtetős Ház Szigligeten
Nekem Szigligetről mindig a “Liliomfi” ugrik be. Ösztönösen. Szigliget, Szigligeti Ede, és a legsikeresebb műve a Liliomfi. Gyerekkoromban láttam először, azóta is számtalanszor. Megunhatatlan számomra. Örök remekmű. Talán azokon a filmkockákon láttam először a fényes Balaton vízét és ahogy tükröződik rajta a hold, a Badacsonyt, a balatoni nyárfasorokat, talán akkor hallottam először Szigliget nevét.
Bár, ma már a Balaton partján élek, mégsem túl gyakran járok Szigligeten. Ezért különös öröm, hogy újra itt lehetek és felidézhetem gyerekkori emlékeim; egy ház eladását bízták itt ránk.
Állok előtte és összerakódik fejemben a gondolat: “Ez egy szép ház egy szép utcában.” Örülök, hogy itt lehetek.
Környék
Szigliget, Ősz utca 4. Kitűnő az elhelyezkedése. Távol vagyok a forgalmas 71-es főúttól, a Szigligetet szinte körbe ölelő Réthelyi-Soponyai-Kossuth u. amúgy sem túl nagy forgalmától, kicsit a parttól beljebb. Itt aztán zavartalan a csend, a nyugalom! Ugyanakkor a Vitorlás kikötőt és a Strandot gyalog pár perc alatt elérhetem. Ideális hely a balatoni nyaraláshoz.
Megközelítés
Aszfaltozott, jó minőségű az úton érkeztem a házig, itt nem lehet gond a közlekedés télen sem.
Közművek
Víz, csatorna, villany, gáz bevezetve.
Telek
Éppen megfelelő méretű, kicsit több, mint 1000 m2. Tágasan helyezkedik el rajta a ház, elegendő helyet hagyva a kertnek, fáknak, szabad tereknek.
Ház
A ház az utcára merőleges gerinccel nyúlik a telek mélyébe. A szigligeti hagyományoknak megfelelően náddal fedett, homlokzati felületei rusztikusan vakoltak, fehérre festettek. A teherhordó falai 50 cm vastagok, megadják az épület masszív, robusztus stílusát. Erőt, biztonságot sugároznak.
Két – a földszinten egybe nyitható vagy lezárható – lakórész két család számára ad külön-külön elhelyezést vagy nagyobb család, rokonság számára közös életteret. Mindkét lakórész saját konyhával, fürdőszobával és a földszinten saját – kitűnő építészeti megoldással lefedett – terasszal, kerti sütővel rendelkezik. A lakórészek emeleti hálószobái külön belső folyosókról közelíthetők meg.
Ez a ház egy igazi remekmű. Büszke lehet rá tervezője dr. Szűcs Endre építész mérnök.
És büszke lehet majd rá új tulajdonosa is. Bizonyosan sok hangulatos balatoni nyarat fog itt tölteni családjával ebben a szép házban, Szigligetnek ebben a szép utcájában.
Talán éppen Ön lesz az? Ha úgy érzi, hívjon!
Irányár: 84,9 millió Forint.

TOVÁBBI RÉSZLETEK: részletes leírás, TÉRKÉPES elhelyezkedés, max. 50 NAGYMÉRETŰ FOTÓ, VIDEÓ (ha megrendelték), SZINTENKÉNTI ALAPRAJZ (ha kaptunk), megosztás, kedvelés, nyomtatás stb. és SOK MÁS INGATAN MEGÚJULT WEBOLDALUNKON: https://www.immobalaton.com

Elérhetőségek, kapcsolat
A hirdető neve: 
Torma Steffi
Telefonszám: 
0687580277
Ár: 
84900000
Postacím: 
Balatonfüred Helka utca 4
http://aproasz.hu/node/76454
lejár: 33 nap múlva | feladva: 2019.04.27 | ID: 76454